انواع مشعل صنعتی | انتخاب بهترین مشعل

  • ۱۳ آذر ۱۳۹۹

  • تعداد نظرات: 86

  • تعداد بازدید: 601

  • انواع مختلف مشعل صنعتی

    انواع مشعل صنعتی | انتخاب بهترین مشعل

    انتخاب مشعل به عنوان قلب تپنده بویلر از اهمیت خاصی برخوردار است. مشعل انرژی حرارتی انواع دیگ ها، هیترها و حتی پکیج های گرمایشی را فراهم می کند.

    اساس کار مشعل ها بدین صورت است که با استفاده از سوخت مصرفی و ترکیب با هوا انرژی حرارتی مورد نیاز بویلر را تامین می کند. بنابراین بایستی با دقت بررسی و انتخاب گردد زیرا راندمان بویلر ارتباط مستقیم با نوع مشعل صنعتی دارد.

    در انتخاب مشعل به نوع سوخت مصرفی و همچنین ظرفیت دیگ بایستی توجه ویژه داشت و در نتیجه مدل مناسب را انتخاب نمود و مشعل های مورد استفاده در صنعت و مشعل بویلرها و قیمت مشعل از مواردی است که باید با تولید کنندگان مشعل آشنا شوید.

    صرفه جویی سوخت در موتورخانه

    انتخاب مشعل برای بویلر چگونه است

    به طور معمول مشعل ها همراه و متناسب با انواع دیگ (دیگ بخار، دیگ آب گرم، دیگ روغن داغ) انتخاب می شوند و به میزان مصرف سوخت بر حسب لیتر در ساعت و كیلوگرم در ساعت یا گالن در ساعت مشخص می شوند.

    با داشتن قدرت حرارتی دیگ و ارزش حرارتی سوخت مایع، می توان نوع مشعل و میزان مصرف سوخت را انتخاب كرد. منتها چون مقداری حرارت سوخت از راه دودكش و تلفات دیگر به هدر می رود، در موقع محاسبه، راندمان مشعل را باید در نظر داشت.

    چون بیشتر گازوییل مصرف می شود، می توان مصرف مشعل را از تقسیم قدرت حرارتی دیگ (QB) در حاصل ضرب ارزش حرارتی هر كیلو گازوییل (حدود 10000 كیلو كالری) در راندمان مشعل كه بین 6/. تا 85/. است را به دست آورد.

    چون وزن مخصوص گازوییل 8/. است، بنابراین به ازای هر لیتر حدود 8000 كیلو كالری حرارت تولید خواهد شد كه این مقدار BTU 32000 است.

    اگر راندمان متوسط مشعل ها را 78/. انتخاب كنیم، به ازای هر لیتر گازوییل معادل BTU25000 حرارت تولید خواهد شد. با پیدایش سوخت های مایع و محسناتی كه نسبت به سوخت های جامد دارند، روز به روز در مشعل ها پیشرفت حاصل شده است و امروزه تقریبا در اكثر دیگ های حرارت مركزی و صنایع، سوخت مایع مصرف می شود و در نتیجه وجود مشعل ها ضروری است.

     

    انواع مشعل دیگ بخار

    مشعل دیگ بخار ،مشعل چیست؟ مشعل دیگ بخار وسیله ای است که با فراهم کردن شرایطی کنترل شده امکان تبدیل انرژی سوخت را به انرژی گرمایی به صورت مداوم و ایمن فراهم می کند.

    چگونه مشعل انتخاب کنیم؟

    هرچند که تمام قسمت های سیستم حرارت مرکزی برای گرمایش مطلوب ساختمان واجد ارزش و اهمیت خاص خود می باشند، ولی بی تردید قلب سیستم حرارت مرکزی مشعل است،

    چرا که عمل احتراق و تولید آتش جهت گرم کردن یا بخار نمودن آب در دیگ توسط این عضو مهم صورت می گیرد. بطور خلاصه می توان گفت که مشعل ها از نظر سوخت مصرفی بر سه نوع گازی، گازوئیلی و مازوت سوز مشتمل می باشند.

    انتخاب اندازه ی مشعل پس از تعیین وزن سوختی که در ساعت مصرف می کند با استفاده از کاتالوگ انجام می گیرد. فرمول زیر که توسط آن وزن سوخت مصرفی مشعل برحسب کیلوگرم بر ساعت بدست می آید ارائه می گردد:

    فرمول انتخاب مشعل

     

    QUOTE که در آن : وزن سوخت مصرفی مشعل (kg/hr) : w

    قدرت حرارتی دیگ (kcal/hr) : Qb

    ارزش حرارتی یک کیلوگرم سوخت (kcal/kg) :10000

    راندمان مشعل : E البته رقم دقیق ارزش حرارتی سوخت ها متفاوت است.

    این رقم برای گازوئیل (kcal/kg) 10750 ، گاز (kcal/kg) 10500 و مازوت حدود (kcal/kg) 10000 در نظر بگیریم.

    راندمان مشعل ها (E) برای مارک های مختلف، متفاوت بوده بین 60 تا 85 درصد می باشد که در انتها نمونه کاتالوگ های مشعل ارائه گردیده است.

    انتخاب مشعل مناسب

    مهم ترین مسئله در سیستم های حرارتی انتخاب مشعل دیگ بخار صحیح می باشد كه برای سیستم های حرارت مركزی طراحی شده باشد.

    متاسفانه برخی مشعل های صنعتی با شعله باز كه مخصوص كوره های صنعتی یا آجرپزی با سرعت محصولات احتراق بالا و درجه حرارت بیش از 600 درجه سانتیگراد و غیر قابل تنظیم می باشد،

    نادانسته در بازار عرضه و در دیگ های حرارتی مورد استفاده قرار می گیرند كه مشكلاتی به شرح زیر در سیستم ایجاد می كند:

    شعله در دیگ های حرارتی بایستی بطور موازی در داخل كوره دیگ باشد و از تمركز نوك شعله قوی روی بدنه دیگ اجتناب گردد. تمركز شعله روی قسمت خاصی از بدنه دیگ باعث می گردد كه درجه حرارت آب در قسمت تمركز شعله به مرحله جوش رسیده و بی كربنات ها و نمك های محلول در آب در این قسمت دیگ تبدیل به بی كربنات ها و نمك های راسب شده و در این قسمت داغ كه معمولا كانال عبور سقف دیگ در قسمت تمركز شعله است انباشته شده و بتدریج مسیر عبور آب تنگ تر و بالاخره مسدود گردد.

    انسداد مسیر عبور آب در اثر تمركز شعله مشعل دراین قسمت، درجه حرارت این قسمت را بدلیل عدم امكان تبادل و عبور آب و تمركز شعله تا 1000 درجه سانتیگراد بالا برده و باعث سوختن و تنش حرارتی و ترك و پارگی دیگ می شود. در مشعل هایی كه امكان تنظیم شعله و سرعت آن بطور موازی در داخل كوره دیگ را دارند.

    هوا و گازهای داغ از كانال های رفت و برگشت دیگ عبور و دیگ بطور یكنواخت گرم و از ایجاد نقطه داغ و رسوب مقطعی در دیگ جلوگیری و چنانچه سختی آب نیز بالا نباشد یا در سیستم سختی گیر با كاركرد مرتب وجود داشته باشد دیگ عمر بسیار طولانی خواهد داشت.

    بنابراین در انتخاب مشعل رعایت شرایط زیر ضروری می باشد:

    1. مشعل های دیگ های حرارتی برای درجه حرارت های بالای 600 درجه سانتیگراد توصیه نمی شوند و سرعت محصولات احتراق در دهانه مشعل ها بمنظور یكنواختی حرارت و سرعت مطلوب باید قابل تنظیم باشد.
    2. برای تامین شعله موازی شعله پوش مشعل تخم مرغی یا لبه های آن به داخل جمع شده باشد و لوله سوخت رسان به نازل امكان تنظیم عقب و جلو جهت موازی كردن شعله را داشته باشد.
    3. در مشعل های گازوییلی زاویه نازل جهت جمع كردن شعله حتی الامكان 30 درجه و از نوع S (شعله جمع) باشد و از استفاده نازل نوع 60 درجه و H (شعله توخالی كه رینگ خارج را گرم می كند) و مخصوص كوره های صنعتی است پرهیز شود.
    4. طول شعله موازی در داخل دیگ با رگلاژ شیر یا پمپ طوری تنظیم شود كه حدودا بعد از 4/3 طول دیگ قطع شود.
    5. حداكثر ظرفیت انتخابی مشعل انتخابی معادل ظرفیت حرارتی دیگ باشد و چنانچه ظرفیت بالاتری مورد نظر است به پره های دیگ اضافه شود.
    6. میزان مخلوط هوا و سوخت طوری تنظیم شود كه هیچگونه بوی نامطبوعی از دریچه بازدید داخل دیگ بیرون نیاید و چنانچه امكان دارد با دستگاه های آنالیز گازهای خروجی محصولات احتراق كنترل گردند.

     

    مشعل ها از لحاظ پودر كردن سوخت به سه نوع تقسیم می شوند:

    1- فشاری

    2- با فشار بخار یا فشار هوا

    3- با فشار ضعیف هوا

    در نوع فشاری، سوخت با فشار یك تلمبه به داخل دیگ پاشیده می شود و هوا نیز به طور طبیعی از اطراف نازل سوخت پاش وارد می شود.

    در نوع دوم، سوخت به وسیله فشار هوا یا بخار به داخل دیگ فرستاده می شود. در این مشعل جریان سوخت از منبع تا پستانك به علت وزن مایع است و گاهی با فشار پمپ ضعیف انجام می گیرد.

    در این سیستم به علت فشار هوا و كمپرسور و یا فشار بخار، صدای نسبتا زیادی به وجود می آید كه از عیوب مشعل می باشد.

    بالاخره نوع سوم، كه بیشتر در دیگ های حرارت مركزی به كار برده می شود و كامل ترین نوع مشعل است و در دو نوع مشعل با فشار كم و مشعل با فشار زیاد ساخته می شوند.

    1-3-مشعل با فشار كم:

    این مشعل تشكیل شده است از یك الكتروموتور و یك وانتیلاتور و یك پمپ سوخت كه معمولا روی یك محور قرار دارند و با حركت الكترو موتور به كار می افتند. پمپ، سوخت را از منبع می گیرد و در داخل لوله مشعل كه در انتهای آن نازل قرار گرفته است، فشرده می كند و چون نازل دارای سوراخ های ریزی است، سوخت به صورت پودر به داخل كوره پاشیده می شود.

    وانتیلاتور نیز اكسیژن لازم را به وسیله هوای محیط از اطراف نازل داخل محفظه احتراق می رساند. در این حالت برای ایجاد شعله، احتیاج به یك جرقه است كه آن نیز از دو سر سیمی كه متصل به یك ترانسفورماتور فشار قوی در حدود 12000 ولتی است، ایجاد می شود.

    این جرقه ممكن است دایمی باشد كه در دیگ هایی كه محیط گرم كافی ندارند مورد احتیاج است. در این صورت ترانسفورماتور باید دارای قدرت كار همیشگی باشد و یا ممكن است جرقه به طور متناوب باشد. یعنی در موقع شروع احتراق چند لحظه جرقه زده شود و پس از گرم شدن كوره، جرقه قطع شود.

    در این نوع مشعل ها وسایل دیگری مانند مانومتر و صافی روغن و شیر برقی – سلونویید ولو – نیز به كار برده می شود.

    شیر برقی به خصوص وقتی كه منبع سوخت بالاتر از مشعل باشد، حتما لازم است، چون ممكن است پمپ سوخت خوب آب بندی نباشد و هنگامی كه مشعل كار نمی كند، سوخت، قطره قطره وارد كوره و تبخیر شود كه در موقع روشن شدن مجدد تولید انفجار خواهد كرد. ولی با وجود شیر مربوطه چون به محض از كار افتادن موتور راه سوخت نیز بسته می شود. از دیگ محافظت كامل به عمل می آید.

    پمپ های مشعل معمولا یك طبقه هستند و در بعضی موارد ممكن است دو طبقه باشند. در حالتی كه منبع سوخت پایین تر از مشعل باشد، وجود پمپ دو طبقه ضروری است.

    در این مشعل ها مقدار هوا و مقدار سوخت به وسیله دریچه تنظیم هوا و شیر تنظیم سوخت كه به ترتیب اطراف وانتیلاتور (بادرسان) و روی پمپ قرار دارند، كنترل می شود.

    عمل راه افتادن و از كار افتادن مشعل به وسیله فرمان خودكاری مانند ترموستات دیگ و كنترل دود كه گاهی به جای آن سلول فتو الكتریك به كار می رود، انجام می گیرد.

    2-3- مشعل با سوخت مایع سنگین:

    این مشعل نیز مانند مشعل قبلی است، با این تفاوت كه به جای وانتیلاتور، یك دمنده به كار رفته و پمپ آن نیز مناسب با درجه غلظت مایع سوخت انتخاب شده است.

     

    ما در این مقاله 3 مدل از بهترین برندهای در حال حاضر در ایران فعالیت می کنند را به شما معرفی خواهیم کرد تا شما بتوانید انواع مشعل صنعتی را شناخته و بهترین را انتخاب نمایید.

    انواع مشعل صنعتی

    مشعل گرمیران:

    شرکت گرم یران تولیدات خود را با طراحی دو نوع مشعل گازسوز از سال 1359 شروع نموده و با بهره گیری پشتوانه علمی خود توانسته است در زمینه انواع مشعل های گازسوز، گازوئیل سوز، مازوت سوز، دوگانه و سه گانه در ظرفیت های مختلف فعالیت خود را گسترش دهد.

    این شرکت در حال حاضر بیش از 700هزار دستگاه از انواع مشعل طراحی و ساخته است که این به نوبه خود رکوردی چشمگیر می باشد.

    مبحث استانداردسازی محصولات به منظور افزایش راندمان یکی از مواردی است که همواره مورد توجه بنیان گذاران گرمیران بوده و هست و با این نگرش موفق به دریافت گواهینامه های ذیل شده است:

    • نشان استاندارد ملی ایران
    • نشان DIN EN676:2008 برای مشعل های گازی
    • نشان DIN EN 267:1999 برای مشعل های گازوئیلی
    • گواهینامه های سیستم مدیریتی تضمین کیفیت ISO 9001:2008
    • مدیریت زیست محیطی ISO 14001:2008
    • مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001:2007

    محصولات این شرکت منحصر به مشعل نمی باشد و در زمینه های دیگری مانند انواع تولید رادیاتور، فن کوئل، پکیج، هواساز و شیر برقی فعالیت می کند.

    همچنین این شرکت در سال 99 به عنوان واحد نمونه صنعتی در ششمین سال متوالی معرفی گردیده است.

    پارس مشعل:

    شرکت پارس مشعل با تولید مشعل تحت لیسانس شرکت OERTLI سوئیس در شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان در سال 1361 آغاز نمود. این شرکت در طول سال‌های آغازین فعالیت خود ضمن پاسخگویی به نیاز روز افزون صنایع داخلی، با انتقال تکنولوژی طراحی و ساخت مشعل از یکی از معتبرترین سازندگان اروپایی، دانش طراحی مشعل را بومی نمود.

    هم‌اکنون مشعل‌های خانگی و صنعتی تک‌سوخت، دو‌گانه‌سوز و سه‌گانه‌سوز پارس مشعل با توان حرارتی 12/5 کیلووات تا 20 مگاوات و با تمام سوخت‌های رایج مانند گاز، گاز مایع، گازوئیل و مازوت درقالب بیش از 120 مدل مختلف به بازار عرضه می‌شوند.

    شرکت پارس مشعل با بیش از 30 سال تجربه در زمینه تحقیق، طراحی و ساخت مشعل و همچنین ارتباط مستمر با تولیدکنندگان معتبر خارجی با توجه به نیاز داخلی کشور توانایی طراحی و تولید مشعل‌های منحصر به فرد صنعتی با ظرفیت‌های بالا برای صنایع نفت و پتروشیمی، گاز، سیمان و نیروگاه‌ها را دارد.

    من جمله فعالیت های واحد تحقیق و توسعه شرکت پارس مشعل می‌توان موارد زیر اشاره کرد:

    • طراحی و ساخت مشعل 20 مگاواتی با عملکرد تدریجی
    • شبیه‌سازی شعله و احتراق سوخت در مشعل‌های نیمه صنعتی پارس مشعل جهت بهینه‌سازی
    • بررسی اثرات و ارتباط پیشگرم نمودن هوای ورودی به مشعل با افزایش راندمان و میزان تولید آلاینده‌ها
    • افزایش راندمان مشعل‌های تولیدی از طریق بهینه‌سازی پارامترهای مالی، کاهش میزان آلایندگی و تنوع قطعات
    • شبیه‌سازی اجزاء، فرآیند احتراق و ایجاد تغییرات در شعله سیستم سوخت جهت افزایش راندمان مشعل‌های تولیدی و کسب نتایج مطلوب آزمایشگاهی در این زمینه

    چندین دهه تجربه، دانش فنی و استفاده از نتایج طرح‌های تحقیقانی انجام شده در پیشرفت پروژه‌های صنعتی کارشناسان شرکت پارس مشعل را قادر به تحلیل و بررسی مشکلات صنعتی در خصوص مشعل‌ها و ارائه راه‌حل‌های مناسب در این زمینه نموده است.

    مشعل اشتعال اراک:

    شرکت اشتعال اراک از سال 1382 اقدام به مدرنیزه کردن خطوط تولید خود نموده است و امروز با 60 دستگاه ماشین آلات مجهز تولید که 40 دستگاه آن ماشین تراش و فرز سنترهای مختلف CNC می باشد قدم به عرصه تولید محصولاتی گذاشت که از تکنولوژی بالایی برخوردار می باشد.
    اشتعال اراک با گذشت ربع قرن تجربه و رشد کیفی و کمی شرکت در زمره بزرگترین و معتبرترین سازندگان تجهیزات دیگ های بخار آبگرم و روغن داغ در ایران و خاورمیانه می باشد.
    مشعل های تولید شده شامل :

    • مشعل های دو گانه سوز (گاز-گازوئیل، مازوت)
    • روتاری کاپ (ROTARY CUP)
    • مشعل های جت فشار(PRESSURE JET)

    مشعل های اشتعال اراک مطابق با استانداردهای جهانی از مرغوب ترین مواد و بر اساس آخرین یافته ها در تکنولوژی احتراق ساخته شده و کلیه اجزاء آن دارای کارایی و کیفیتی بالا می باشند در نتیجه مشعل های ساخته شده قابل اطمینان و دارای بازدهی مطلوب می باشند.

    اجزاء و قطعات مشعل در نوع خود از مرغوب ترین انواع موجود در دنیا بوده و تمامی این قطعات قبل از قرار گرفتن بر روی خط تست می گردند و نهایتا مشعل تولید شده به طور کامل تست مضاعف می گردد و به این ترتیب کارائی مشعل ها، توانایی و اطمینان آنها در مدت زمان طولانی ضمانت شده است.

    مشعل های اشتعال اراک به صورتی طراحی شده اند که قطعات منفصله آن به سهولت قابل دسترسی کامل بوده و به راحتی می توان آنرا سرویس نمود. در جهت جلوگیری از آلودگی هوا، قطعات قابل تنظیم و احتراق به طور کامل انجام می شود.

    اطلاعات بیشتر:

    انواع مشعل های گازی و گازوئیلی

    محاسبه ظرفیت مشعل در دیگ بخار (بویلر بخار)

    برای اطلاع از انواع مدل و قیمت مشعل دیگ و مشعل صنعتی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

    05138472536 – 09054271720 کارشناس فروش

    دسته‌ بندی‌ ها :
    انواع مختلف مشعل صنعتی

    انواع مشعل صنعتی | انتخاب بهترین مشعل

    انواع مشعل صنعتی | انتخاب بهترین مشعل انتخاب مشعل به عنوان قلب تپنده بویلر از اهمیت خاصی برخوردار است. مشعل انرژی حرارتی انواع دیگ ها، هیترها و حتی پکیج های گرمایشی را فراهم می کند. اساس کار مشعل ها بدین صورت است که با استفاده از سوخت مصرفی و ترکیب […]

    نقد و بررسی‌ها

    هنوز نقد و بررسی‌ای وجود ندارد

    دیدگاهتان را بنویسید

    آخرین مقالات

    مقالات بیشتر

      راه های ارتباطی

      کارخانه

      مشهد - شهرک صنعتی ماشین سازی و فن آوری های برتر

      شماره تلفن

      05138472536

      شماره تماس

      09388037440

      آدرس ایمیل

      ma.boiler@gmail.com

      تمام حقوق مادی و معنوی این پرتال بویلر و دیگ بخار متعلق به گروه دما بخار مشهد می باشد و مطالب ارائه شده شامل قوانین مالكیت رایانه ای می باشند.