مزایای نیروگاه های برق کوچک و پراکنده و استفاده از آنها در صنایع گوناگون

مزایای نیروگاههای برق كوچک

امروزه با در در نظر گرفتن مسایل مختلف زیست محیطی مزایای نیروگاه های برق کوچک و پراکنده و استفاده از آنها در صنایع گوناگون مورد تایید گروه های پژوهشی و دانش بنیان قرار گرفته است. در این مطلب به برخی از این مزایا اشاره شده است.

√ قابلیت فروش برق به شبکه و ایجاد درآمد

یکی از اصلی ترین مزایای نیروگاه های برق کوچک تولید برق توسط واحدهای صنعتی کوچک جهت فروش برق به شبکه توزیع و درآمدزایی می باشد.

با توجه به نیاز کشور به سرمایه‌گذاری در زمینه‌ تولید پراکنده‌ برق، مشوق‌های مالی متعددی توسط وزارت نیرو برای سرمایه‌گذاری در زمینه‌ی تولید پراکنده قرار داده شده است که تولید پراکنده‌ برق و فروش انرژی الکتریکی به شبکه را به عنوان یک گزینه‌ بسیار جذاب برای مجتمع‌های صنعتی تبدیل نموده است، این حمایت‌های وزارت نیرو عبارت است از:

۱. تامین هزینه‌های سوخت در قراردادهای تبدیل انرژی و خرید تضمینی انرژی الکتریکی برای یک دوره پنج‌ساله
۲. خرید تضمینی انرژی الکتریکی تولید شده و پرداخت ۲۵ درصد از بهای انرژی به عنوان پیش‌پرداخت، معادل ۵۰۰ هزار الی ۷۵۰ هزار ریال برای هر مگاوات
۳. بازگرداندن هزینه‌های انشعاب به مشتریان، مابین ۴۳۰ هزار الی یک میلیون و دویست هزار ریال برای هر مگاوات
۴. حذف هزینه‌های دیماند از هزینه‌های مشترکین

 

√ کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری تاسیسات

در صورت در نظر گرفتن حاشیه‌های اطمینان تولید (ظرفیت ۱.۵ برابری نیروگاه نسبت به مصرف)، هزینه‌های سنگین انتقال انرژی الکتریکی و احداث پست حذف می‌گردد. لازم به ذکر است هزینه‌های متوسط احداث خطوط انتقال و پست‌های مورد نیاز، بسته به مسافت از شبکه و شرایط آن، (بین مگاواتی سیصد هزار الی دو میلیون ریال برای هر مگاوات انتقال قدرت)

 

√ افزایش قابلیت اطمینان برای در دسترس بودن انرژی الکتریکی

با تولید انرژی الکتریکی در محل و کاهش عوامل مؤثر مانند شبکه‌های انتقال و توزیع و نیروگاه‌های بزرگ، خطای این عوامل کمتر به مشترک منتقل می‌گردد و مشترک از خاموشی‌های ناخواسته، حتی در حد یک چشمک زدن برق آزاد می‌شود.

به این ترتیب با پشتوانه‌ی تولید دایم انرژی الکتریکی در محل، تداوم تامین انرژی الکتریکی تضمین می‌شود و مشترک می‌تواند از برقی با قابلیت اطمینان بالاتر و با کیفیت بهتر، بهره‌برداری نماید.

ضمن آنکه شبکه‌ی برق همچنان به عنوان پشتوانه‌ی تولید انرژی الکتریکی حضور خواهد داشت.

قابلیت اطمینان یکی از مزایای نیروگاه های برق کوچک است که مورد توجه مدیران صنایع مختلف قرار گرفته است.

 

√ کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری مولدهای اضطراری

با افزایش قابلیت اطمینان، هزینه‌های خرید مولدهای برق اضطراری مانند دیزل‌ژنراتورها کاهش می‌یابد، (در حدود یک میلیون و پانصد هزار ریال بر مگاوات ظرفیت) در عین حال مصرف‌کننده می‌تواند با توجه به عدم بروز وقفه در برق مصرفی، از خرید تجهیزاتی مانند UPS خودداری نماید.

 

√ امکان بازیافت حرارت و تولید همزمان برق و حرارت

در نیروگاه‌های کوچک، بازیافت حرارت و استفاده از آن در تولید آب گرم و با استفاده از چیلرهای جذبی، در تولید آب سرد امکان‌پذیر می‌گردد که این موضوع راندمان انرژی را تا ۹۰ درصد افزایش می‌دهد.

با توجه به دمای بالای هوای خروجی از اگزوز، همراه با هر کیلووات انرژی الکتریکی تولیدی حدود دو کیلووات انرژی حرارتی برای مصارف گرمایشی و سرمایشی قابل بازیافت است و این خود هزینه‌ی سرمایه‌گذاری و نیز هزینه سوخت و نگهداری واحدهای سنتی تأسیسات حرارتی و تهویه مطبوع را کاهش می‌دهد.

 

√ کاهش سرمایه‌گذاری و افزایش قابلیت مدیریت ریسک

هزینه‌های احداث نیروگاه‌های بزرگ مقادیر قابل توجهی است که به دلیل بزرگ بودن ظرفیت تجهیزات و حساسیت کارکرد آنها، ریسک‌های سرمایه‌گذاری که به دلیل انتخاب نامناسب یا کارکرد غیر بهینه یک توربین متوجه سرمایه‌گذار می‌شود، مقادیر قابل توجهی است.

در حالی‌ که در نیروگاه‌های کوچک، این ریسک کاهش می‌یابد و با انتخاب بهینه‌ی تجهیزات و خریدهای مناسب، می‌توان هزینه‌ها و ریسک سرمایه‌گذاری را تا ۶۰ درصد کاهش داد.

منبع : وبسایت مپنا

 

! کپی ممنوع  * استفاده از مطالب این سایت فقط با ذکر نام منبع بلامانع می باشد  * کپی ممنوع  !

انواع دیگ های(بویلرهای) بخار مشهد بویلرانواع دیگهای(بویلرهای)روغن داغ مشهد بویلرانواع دیگ های(بویلرهای) آبگرم(آبداغ)-دیگ فولادی مشهد بویلربخارشوی-کارواش-تجهیزات موتورخانه-روغن حرارتی-هیتر هوای گرمفیلترشنی-مبدل حرارتی-سختی گیر-موگیر و صافی-منبع کوئل دارمقاللات تخصصی بویلر(دیگ بخار)-نرم افزارهای تخصصی-استانداردهای فنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *