معرفی انواع دی اریتور (هوا زدا) و عملکرد هر کدام

  • ۲۳ آبان ۱۳۹۷

  • تعداد نظرات: 86

  • تعداد بازدید: 512

  • معرفی انواع دی اریتور (هوا زدا) و عملکرد هر کدام

    آشنایی با دستگاه هوازدا ‌یا دی اریتور (Deaerator)

    دستگاه هوازدا برای حذف گازهای خورنده (بخصوص اکسیژن و دی اکسید کربن) از آب تغذیه دیگ بخار استفاده می کند. جداسازی اکسیژن و دی اکسید کربن آزاد، از بروز خوردگی در لوله ها، پمپ ها، بدنه دیگ های بخار و خطوط برگشت بخار مایع شده، پیشگیری می کند.

    هوازدا ممکن است در خلاء شرایط اتمسفریک و یا تحت فشار کار کند. روش های تماس آب و بخار به صورت پاششی (Spry) و یا سینی های غربالی (Siev tray)، سینی فنجانکی (Bubble tray) و بستر آکنده (Packed bed) می باشد.

    به طور معمول بخار و آب به صورت غیر هم جهت وارد برج هوازدا می شوند. قسمت اعظم بخار در اثر تبادل حرارت با آب مایع می شود. با کاهش حلالیت گازها در آب، گازهای خورنده به فاز بخار منتقل شده، به همراه حدود 2% بخار ورودی، از بالای برج هوازدا خارج می شود.

    پایین بودن فشار جزئی گازها در فاز بخار عامل دیگری برای انتقال گازها از مایع به بخار به شمار می آید. انشعابی از بخار وارد لوله منفذ داری در قسمت تحتانی منبع ذخیره می گردد. بخار دمیده شده در آب، گازهای محلول و دی اکسید کربن حاصل از تجزیه حرارتی بی کربنات ها را به بیرون می راند.

    2HCO3- —>CO3– + CO2 + H2O
    دمای آب مخزن تغذیه تابع نوع هوازدا می باشد. به طور معمول مقادیر زیر برای آن پیشنهاد می گردد.

    نوع خلاء 70-90 ◦C

    نوع اتمسفریک 100 ◦C

    نوع تحت فشار 103-104 ◦C

    دستگاه دی اریتور جهت جدا كردن هوا از آب ورودی به دیگ بخار مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین دمای آب ورودی به دیگ بخار را در حدود 95 درجه سانتی گراد ثابت نگه می دارد كه باعث افزایش راندمان دیگ بخار خواهد شد.

    استفاده از دی اریتور (Deaerator) باعث می‌شود تا میزان اکسیژن نامحلول در آب و کربن دی اکسید کاهش پیدا کرده و در نهایت از خوردگی دیواره های دیگ بخار جلوگیری شود.

    توجه داشته باشید که با افزایش کربن دی اکسید در آب ورودی به دیگ بخار، PH آب تا حد زیادی کاسته می‌شود و در نهایت محیط شرایط اسیدی پیدا می کند و خوردگی به مرور رخ خواهد داد.

     

    دی اریتور یا هوا زدا ابزاری برای حذف اکسیژن و یا گازهای حل شده در آب ورودی دیگ بخار یا بویلر بخار است. وجود اکسیژن بصورت محلول در آب تغذیه دیگ بخار خسارت‌های زیادی به بویلر وارد می کند.

    اغلب این خسارت ها بدلیل اینکه اکسیژن موجود در آب به دیواره فلزی لوله ها و تجهیزات دیگر فلزی می چسبد و تشکیل زنگ آهن می دهد در نتیجه باعث خوردگی در آن می شود.

    اگر دی اکسید کربن حل شده در آب نیز با آن ترکیب شود اسید کربنیک تولید می‌کند که باعث ایجاد خوردگی بیشتر می‌شود.

    یكی از اساسی ترین نكات جهت تامین مطلوب آب تغذیه دیگ بخار، هوازدایی (تخلیه گازهای محلول) در آب پیش از ورود به دیگ می باشد. عموما آب تغذیه دیگ های بخار مخلوطی از آب سختی گیری شده و كندانس های قابل بازگشت از سیستم می باشد.
    كندانس های بازگشتی، حاوی حجم بالایی از گازهای محلول از قبیل اكسیژن (O2) و دی اكسیدكربن(CO2) می باشند. اكسیژن محلول در كندانس، پس از ورود به دیگ با انجام واكنش های شیمیایی باعث ایجاد خوردگی و حفره های متعدد در لوله های دیگ می شود.

     

    افزایش میزان دی اكسیدكربن نیز منجر به افزایش خاصیت اسیدی كندانس (اسیدی شدن كندانس) و خوردگی شدید در داخل دیگ و لوله های بازگشت كندانس می شود. در یك سیستم كوچك تولید بخار، جداسازی گازهای محلول بوسیله اضافه كردن تركیبات شیمیایی به داخل آب تغذیه انجام می پذیرد.

    با این حال استفاده از این روش در سیستم های بزرگ و با ظرفیت تولید بخار بالا هزینه های هنگفتی را بر سیستم تحمیل می كند. بنابراین استفاده از دی اریتور در اینگونه سیستم ها جهت هوازدایی و تخلیه گازهای محلول الزامی و مقرون به صرفه می باشد.

     

    مشخصات دستگاه دی اریتور

    در طراحی دستگاه دی اریتور اصولا مخزن دستگاه از جنس فولاد St37 می باشد و برج دستگاه نیز با ارتفاع و قطر مناسب و از جنس استینلس استیل (S.S 304) می باشد.

    فشار كار: 4 اتمسفر

    ظرفیت خروجی: 5000 لیتر الی 50.000 لیتر در ساعت

    داخل مخزن : سندبلاست و پوشیده شده با رنگ اپوكسی

    دارای كنترل سطح ،شیر برقی بخار و مدار كنترل

     

    دی اریتورها

     

    مراحل کار دی اریتورها

    • هوا زدایی با بخار
    • ورود آب به دی اریتور
    • هوا زدایی با جذب کننده اسکیژن

    به اختصار می توان شیوه کار انواع مختلف سیستم های هوازدایی به این صورت است که ابتدا آب وارد دستگاه شده و حجم بالایی از گازهای نامحلول در آن و کربن دی اکسید حذف شده و از شیر خروجی به بیرون منتقل می گردد.

    منظور حذف میزان اکسیژن باقی مانده در آب از مواد جاذب اکسیژن استفاده می شود که پرکاربردترین آنها شامل موارد زیر می باشد:

    • هیدروکینون
    • کربوهیدرازین
    • هیدرازین (N2H4)
    • سولفیت سدیم (Na2SO3)
    • دی اتیل هیدرکسیل آمین (DEHA)
    • نیتریل تری استیک اسید (NTA)
    • اتیلن دی آمین تتراستیک اسید (EDTA)

    علل کاربرد هوازدا:

    وجود گازهای اکسیژن و دی اکسید کربن در آب های تصفیه شده مورد مصرف در دیگ های بخار واحدهای صنعتی و مسکونی سبب ایجاد ضایعات زیر می گردد:

    اکسیژن موجود در آب مصرفی دیگ های بخار، در حد فاصل فاز مایع و فاز بخار، باعث ایجاد حفره های موضعی (Pitting) می گردد که انفجار حفره ها یکی از عوامل آسیب دیدگی دیگ های بخار می باشد.

    وجود گازهای اکسیژن و دی اکسیدکربن علاوه بر ایجاد خوردگی در لوله های برگشت (کندانس)، عامل ایجاد پدیده کویتاسیون در پمپ ها می باشند. که این پدیده باعث ایجاد خوردگی پره های پمپ ها می گردد.

    در فرآیندهایی که از بخار آب به منظور بوزدایی (Stripping) استفاده می شود، وجود اکسیژن نه تنها عامل بوزدایی را مختل می سازد، بلکه در اثر اکسیداسیون، در محصول ایجاد بو خواهد نمود. (نظیر فرآیند تولید روغن نباتی)

    به منظور جلوگیری از ایجاد شوک حرارتی در دیگ های بخار، افزایش درجه حرارت آب ورود به دیگ بخار تا محدوده نقطه جوش بسیار حائز اهمیت می باشد. در دستگاه هوازدا علاوه بر حذف گازهای اکسیژن و دی اکسیدکربن از آب، درجه حرارت به نحو مطلوب افزایش می یابد.

     

    نحوه کار دی اریتور

    اساس كار دی اریتور ها، افزایش دمای آب تغذیه دیگ به میزان 105 الی 1100c در فشار 1 الی 1/5bar می باشد. در این دما خاصیت انحلال پذیری هوا (گازهای اكسیژن و هیدروژن) در آب، به میزان قابل توجهی تقلیل می یابد. افزایش دمای آب تغذیه در دی اریتور به واسطه بخار اشباع انجام می پذیرد.

    فشار بخار تزریقی جهت گرم سازی مخلوط آب سختی گیری شده و كندانس های بازگشتی تا دمای 1050C در حدود 1/2bar توصیه می شود. در این دما، بر اساس قانون هنری دالتون با كاهش خاصیت انحلال پذیری آب گازهای محلول با فشار جزئی بالاتر نسبت به بخار از مخلوط جدا شده و به سمت فضای خروجی از دی اریتور جریان می یابند.

    لازم به ذكر است شرط لازم در فراهم سازی بستری مناسب جهت انجام فرآیند مذكور (جداسازی گازهای محلول)، اسپری و پاشش هرچه بهتر آب تغذیه دیگ به داخل دی اریتور می باشد. بنابراین با پاشش متمركز و موثر آب تغذیه در مجاورت بخار اشباع، می توان در حدود 90 درصد از گازهای محلول در آب را جداسازی و تخلیه نمود.

     

    انواع دی اريتور براساس ساختار و نحوه عملكرد:

    1. دی اریتورهای افشانكی یا اسپری شونده یا فنری
    2. دی اریتورهای آبشاری (برجك دار)- سینی دار

    تنها تفاوت بارز میان این دی اریتورها در نحوه ورود آب تغذیه دیگ به مخزن اصلی آنها می‌باشد. در دی اریتورهای افشانكی، آب ورودی از بالای مخزن توسط افشانك های تعبیه شده، به فضای داخل مخزن اسپری می شود.

    اما در دی اریتورهای آبشاری جریان آب به آهستگی به داخل برجك آنها پاشیده شده و پس از عبور از روی سینی های سوراخ دار طبقاتی برجك، بصورت آبشاری به فضای داخلی مخزن جریان پیدا می‌كند.

     

    نواع دی اريتور براساس ساختار

     

    • نمونهٔ دی اریتور سینی دار

    این مدل شامل یک بخش هوازدایی عمودی گنبدی شکل است که بالای مخزن افقی ذخیره آب بویلر قرار می گیرد.

    نمونهٔ دی اریتور سینی دار

     

    • نمونه دی اریتور اسپری شونده

    در این مدل تنها شامل درام استوانه‌ای افقی (یا عمودی) وجود دارد که هم به عنوان بخش هوازدایی و هم به عنوان مخزن ذخیره عمل می‌کند.

    با وجود تنوع زیاد دی اریتورهای موجود در بازار از تولیدکنندگان مختلف که هر کدام ویژگی ها و تولیدات متفاوتی با هم دارند همانطور که بیان شد دو نوع اصلی آن شامل دی اریتور سینی دار و دی اریتور اسپری شونده می شود.

    دی ایتور سینی دار(آبشاری)

    در این نمونه یک بخش هوازدایی گنبدی شکل در بالای مخزن ذخیره کننده آب دیگ بخار وجود دارد. این بخش عمودی گنبدی شکل باعث انجام عمل هوازدایی آب می‌شود . آب از روی سینی‌های دارای منفذ به پایین جریان پیدا می‌کند.

    عمل هوازدایی بوسیله بخار فشار پایین که از پایین سینی‌های منفذ دار وارد می‌شود صورت می پذیرد. این بخار از طریق منافذ موجود به سمت بالا کرده و با آب بویلر تماس پیدا می کند. این تماس باعث ترکیب بخار با آب خواهد شد . برای ترکیب بهتر آب بویلر و بخار به جای سینی از پرکن ها استفاده می شود.

    عملیات ترکیب فوق  باعث جدا شدن گازهای محلول در آب دیگ بخار شده و این گازها  از طریق شیر خروجی واقع در بالای قسمت گنبدی شکل به بیرون فرستاده می شود. عدم بازشدن مناسب این شیر باعث عملکرد نامناسب دی اریتور خواهد شد. در نتیجه بخش زیادی اکسیژن همراه آب وارد دیگ بخار می شود.

    دی ایتور سینی دار(آبشاری)

    یکی از رایج ترین انواع سیستم هوازدایی دیگ بخار، دی اریتورهای سینی دار می باشد. ساختار کلی این نوع هوازدا شامل یک دیگ افقی با برجستگی در وسط آن می باشد که در بالای قسمت برجستگی نوعی کلاهک به شکل گنبد قوسی شکل قرار گرفته است. آب از قسمت گنبد دستگاه وارد شده و بر روی سینی هایی با منافذ متعدد قرار می گیرد و به صورت قطرات ریز به پایین منتقل می شوند.

    همزمان با ورود آب به منافذ سینی، بخار هوازدا از پایین با فشار کم رو به بالا حرکت نموده و از منافذ سینی عبور می کنند.

    مطلب پیشنهادی: اکسیژن زداهای شیمیایی

    دی اریتور اسپری شونده (فلزی)

    در نوع اسپری شونده یک درام افقی که دارای یک بخش پیش گرم و یک بخش هوازدایی می‌شود. این دو بخش به وسیله یک صفحه از هم جدا می شوند. از طریق منافذ واقع در پایین درام بخار کم فشار وارد دی اریتور می شود.

    آب بویلر به صورت اسپری به بخش  پیش گرم پاشیده می‌شود و با بخاری که بوسیله پخش کننده به بالا می‌آید پیش گرم می‌شود.

    دلیل استفاده از نازل اسپری کننده آب بویلر و بخش پیش گرم‌کننده جدا کردن راحت تر گازهای حل شده در آب و ارسال آن به بخش هوازدایی است.

     

    دی اریتور اسپری شونده (فلزی)

    در نوع دیگر Deaerator دستگاه از یک مخزن افقی تشکیل شده که درون آن شامل چند بخش می باشد که هر یک وظایف خاصی را بر عهده دارند. سمت چپ ترین بخش در این دستگاه عمل پیش گرمایش صورت می گیرد تا بخش جداسازی گاز از آب راحت تر صورت گیرد.

    آب از نازل های فنری شکل با منافذ کوچک عبور کرده و به صورت اسپری و افشانه ای وارد دستگاه می گردد و با بخاری که از پایین دستگاه وارد این بخش می شود گرم خواهد شد.

    بعد از این گام، آب وارد بخش دوم دستگاه شده و بخار هوازدا از پایین و با فشار کم به آن برخورد کرده و در نهایت گازهای نامحلول و اکسیژن از آن خارج شده و از شیر بالای دستگاه به بیرون منتقل خواهد شد.

     

    ظرفیت دی اریتور چگونه محاسبه می شود؟

    جهت تعیین ظرفیت دی اریتور لازم است بدانید ظرفیت بویلر شما چه مقدار است. یعنی اگر در پروژه ای ظرفیت بویلر بخار شما برابر با 5 تن در ساعت باشد، آنگاه باید ظرفیت دی اریتور خود را نیز به میزان 5 تن در ساعت انتخاب کنید. اما با این تفاوت که ظرفیت دی اریتورها بر مبنای پوند در ساعت شناسایی و دسته بندی می شود.

    کیلوگرم در ساعت * 2.2 = پوند در ساعت

    یعنی به عبارتی داریم:

    5 تن در ساعت = 5000 کیلوگرم در ساعت

    5000* 2.2=11000 پوند در ساعت

    پس اگر می خواهید دی اریتور خود را سفارش گذاری کنید لازم است به سازنده اعلام کنید که ظرفیت دی اریتور شما برابر با 11000 پوند در ساعت باید باشد.

    اما کار به اینجا ختم نمی شود. همانطور که می دانید بخشی از بخار خروجی دیگ بخار به منظور اکسیژن زدایی و افزایش دما باید در دی اریتور مصرف شود. هرچه قدر دمای آب ورودی به دی اریتور پایین تر باشد بخار بیشتری در آن باید مصرف شود.

    هرچه میزان کندانس برگشتی یک پروژه بیشتر باشد به همان نسبت میزان بخار مصرفی دی اریتور آن کاهش خواهد یافت. میزان بخار مصرفی بر سایزینگ شیرهای بخار ورودی دی اریتور (شیرهای سوزنی، شیرهای تقلیل فشار و شیرهای برقی) تاثیر گذار می باشد.

    روش انتخاب ظرفیت دی اریتور

    پس اگر تصمیم بر خرید و یا سفارش گذاری دی اریتوری دارید لازم است به سازنده ظرفیت دیگ (دیگ هایتان) و همچنین درصد حدودی کندانس برگشتی خود را اعلام نمایید.

    حدودا می توان گفت یک دیگ 5 تن در ساعت، 5 متر مکعب در ساعت آب مصرف می کند.

    حجم مخزن ذخیره دی اریتور حداقل باید به اندازه مصرف 10 دقیقه دیگ فضا داشته باشد. یعنی فاصله سطح بالا و پایین آب در مخزن ذخیره دی اریتور باید 1/6 ( یک شش ام )5 متر مکعب باشد.

    یعنی 0.83=5/6 اما این صرفا فاصله بین سطح بالا و پایین سیال داخل مخزن است. باید فضای خالی نیز برای مخزن در نظر گرفت لذا حجم مخزن ذخیره در طراحی دی اریتور ها حداقل به میزان 20 دقیقه طراحی می گردد. یعنی برای دیگ 5 تن در ساعت فوق حداقل برابر 1.66 متر مکعب.

     

    مهم ترین مزایای هوازدا

    به لحاظ جداسازی گاز از آب در ستون جداکننده، اختلاط بخار با آب ذخیره شده در مخزن هوازدا صورت نمی پذیرد. استفاده از مبدل حرارتی جریان مخالف در ستون جداکننده، در مقایسه با نمونه های مشابه از نقطه نظر اقتصادی کاملاً مقرون به صرفه می باشد.

    اطلاعات جمع آوری شده از واحدهای نصب شده، نشانگر کارآیی بالای این سیستم در مقایسه با نمونه های مشابه و حذف کامل گازهای مضر از آب می باشد.

    مزایای استفاده از دی اریتور

    • بهبود بخاردهی بویلر
    • افزایش بلودان در بویلر
    • جلوگیری از خوردگی دیواره های دیگ بویلر و افزایش طول عمر دیگ
    • جلوگیری از رسوب روی دیواره های دیگ بویلر و عملکرد بهتر دستگاه تولید بخاردی اریتور

    توزیع آب در دی اریتور

    آب ورودی در دی اریتور باید به کوچکترین قطرات ممکن تقسیم گردد تا اینکه میزان سطح در تماس با هوا، نسبت به جرم آب، بالا برده شود. این نکته ضروری است که دمای آب افزایش پیدا کند تا اینکه در کنار این افزایش سطح ، خروج گاز از مایع با سرعت بالایی در برجک دی اریتور انجام گیرد.

    پودر کردن آب در دی اریتور دارای روش های متفاوتی می باشد که در زیر به آن ها اشاره شده است:

    یکی از این روش‌ها برخورد این آب با تعدادی سینی سوراخ دار می‌باشد. در این روش آب با برخورد به سری سینی های سوراخ دار پودر شده و همزمان از پایین با بخار در تماس قرار می گیرد و حرارت دریافت می کند.

    روش دیگر استفاده از نازل های فنری است که این نازل ها با وارد کردن نیرویی به سمت بالا و در مقایل نیروی ورودی سیال و عبور دادن سیال از دریچه های نازک خود٬ سیال را اسپری می کند.

    کنترل سطح آب

    شيرهای كنترل در دی اريتورها براي تنظيم سطح آب داخل منبع ذخيره مورد استفاده قرار می گيرد. اين سيستم ها بايد يك محيط عملكردی پايدار را برای دی اریتور تامين كند زيرا با ورود اب سرد به داخل سيسيتم امكان ضربه و كشش حرارتی و آسيب رسيدن به تانك بالا می رود.

     

    اهمیت استفاده از دی اریتور

    دی اريتور ها برای کاهش و حذف هوا در داخل آب ورودی بويلر به روش کاهش حلاليت و همچنين قانون فشار جزئی می باشد.

    در موتورخانه بويلر و ديگ بخار بهينه سازی آب خصوصاً در ظرفيت های توليد بالاتر بخار با فشار بالا، بسيار الزامی است.

    از مزيت های ديگر دستگاه دی اريتور کاهش شوک ورودی دمايی آب به بويلر نيز هست.

    بعد از انجام عمليات بهينه سازی و نرم سازی آب دستگاه دی اريتور در ارتفاع نصب می گردد.

    مشخصات عمومی هوازدا:

    هوازداها معمولا شامل یک برج تبادل گاز از نوع سینی دار و یک مخزن ذخیره استوانه ای می باشد. مشخصات عمومی هر یک از این دو قسمت به شرح ذیل می باشد.

    برج تبادل گاز:

    برج تبادل گاز دارای سینی مجهز به کلاهک های عبور بخار از نوع فنجانکی (Bubble cap) می باشد.
    بدنه سینی ها و کلاهک ها برج تبادل گاز از فولاد ضد زنگ (Stainless steel) ساخته می شود.
    یک شیر برقی برای ورود بخار بر روی برج تبادل گاز نصب می شود. وضعیت شیر توسط کنترل کننده سطح مایع در منبع ذخیره کنترل می گردد.
    برج تبادل گاز با پشم شیشه عایق بندی می شود تا از اتلاف حرارت و کاهش راندمان برج جلوگیری گردد.
    آب ورودی به بالای برج و بخار ورودی به پایین برج تبادل گاز، توسط نازل های مناسب به طور یکنواخت در سطح برج توزیع می شوند.

    مخزن ذخیره:

    مخزن ذخیره هوازدا استوانه و به صورت افقی از ورق فولاد ساخته می شود. سطح داخلی مخزن ذخیره با رنگ اپوکسی مقاوم در برابر حرارت، پوشش داده می شود تا از بروز خوردگی جلوگیری شود.
    مخزن ذخیره به سیستم کنترل سطح آب، مانومتر، ترمومتر، شیشه آبنما، سرریز، لوله گرم کننده و دریچه بازدید مجهز است.

    1 لوله هوای خروجی 2 ورود آب 3 برج گاززدایی
    4 صافی بخار 5 مخزن آب 6 تغذیه مواد شیمیایی
    7 شیر برقی بخار 8 بخار ورودی فشار بالا 9 شیرسوزنی بای پس
    10 وکیوم برگر 11 شیر اطمینان فشار 12 مانومتر
    13 فشار شکن بخار 14 شیر آب خروجی 15 ترمومتر
    16 لول کنترل آب 17 لول کم آبی 18 شیر تخلیه بخار
    19 فشار سنج 20 شیشه های آبنما 21 ترموستات
    22 شیر یک طرفه 23 سرریز آب 24 پمپ آبگیری

    اجزای دی اریتور

    طبق اصول زیر گازهای محلول در آب (اکسیژن و دی اکسید کربن) توسط دستگاه هوازدا حذف می گردد:

    از آنجا که افزایش درجه حرارت آب، نسبت معکوس با حلالیت گازها در آب دارد، بنابراین افزایش درجه حرارت آب در اثر تماس با بخار، سبب کاهش حلالیت گازهای محلول در آب می گردد.

    به دلیل پائین بودن فشار جزئی گازهای مورد نظر در فضای داخلی هوازدا، گازهای محلول در آب به فضای مجاور خود (فاز بخار) منتقل می گردند. خلاء موضعی ناشی از کندانس شدن بخار به حذف گازهای محلول در آب منجر می شود.

     

    نکات مهم در استفاده از سیستم هوازدا (Deaerator)

    در استفاده از سیستم هوازدایی دیگ بخار لازم است چند نکته مهم در نظر گرفته شود که عبارتند از:

    • شیر تخلیه گاز باید به اندازه کافی باز باشد تا از انتقال مجدد اکسیژن به آب جلوگیری گردد. با توجه به نوع طراحی در نظر گرفته شده برای دی اریتور ممکن است از کندانس کننده در این بخش استفاده شود تا کلر موجود را از بین ببرد تا شیر بتواند به اندازه کافی باز شود.
    • انتقال آب بعد از هوازدایی به منبع پایین دستگاه با فشار پایین انجام می شود و امکان پدیده کاویتاسیون (جوشش آب بخاطر افت فشار) وجود خواهد داشت. در نتیجه لازم است منبع در ارتفاع پایین تر از دی اریتور قرار گیرد تا از بروز این مشکلات جلوگیری گردد.
    • به منظور افزایش طول عمر دیگ بخار و جلوگیری از پدیده شوک حرارتی، علاوه بر استفاده از پیش گرمایش در دی اریتور، لازم است دیواره های مخزن آب خروجی از این دستگاه کاملا عایق شود.

    تجهیزات متعارف دی اریتور

    1. تابلو برق
    2. ترموستات
    3. گیج حرارت
    4. خلاء شكن
    5. سوپاپ اطمینان
    6. لول كنترل و آب نما
    7. شیر برقی و شیر تخلیه

     

    جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در صنایع دما بخار مشهد در ارتباط باشید.

    05138472536 – 09388037440

    منبع : سایت فنی مهندسی تاسیسات حرارتی و برودتی و تهویه مطبوع

    دسته‌ بندی‌ ها :
    معرفی انواع دی اریتور ها و عملکرد آنها

    معرفی انواع دی اریتور (هوا زدا) و عملکرد هر کدام

    آشنایی با دستگاه هوازدا ‌یا دی اریتور (Deaerator) دستگاه هوازدا برای حذف گازهای خورنده (بخصوص اکسیژن و دی اکسید کربن) از آب تغذیه دیگ بخار استفاده می کند. جداسازی اکسیژن و دی اکسید کربن آزاد، از بروز خوردگی در لوله ها، پمپ ها، بدنه دیگ های بخار و خطوط برگشت […]

    نقد و بررسی‌ها

    هنوز نقد و بررسی‌ای وجود ندارد

    دیدگاهتان را بنویسید

    آخرین مقالات

    مقالات بیشتر

      راه های ارتباطی

      کارخانه

      مشهد - شهرک صنعتی ماشین سازی و فن آوری های برتر

      شماره تلفن

      05138472536

      شماره تماس

      09388037440

      آدرس ایمیل

      ma.boiler@gmail.com

      تمام حقوق مادی و معنوی این پرتال بویلر و دیگ بخار متعلق به گروه دما بخار مشهد می باشد و مطالب ارائه شده شامل قوانین مالكیت رایانه ای می باشند.