آلودگی آب استخر

  • ۰۴ دی ۱۳۸۹

  • تعداد نظرات: 86

  • تعداد بازدید: 516

  • آلودگی آب استخر

    آلودگی های میکروبی ناشی از بدن شناگران و یا سایر عوامل محیط خارجی، مهمترین نگرانی موجود در بحث تصفیه آب استخر است. بیماری های معمولی که توسط این آلودگی ها در انسان ایجاد می شوند، عبارتند از عفونت های گوشی، خارش و تحریک پوست، انواع مختلف باکتری و ویروس…

    علت آلودگی آب استخر

    استخر و جکوزی، از جمله محیط هایی هستند که آلودگی های موجود در آنها می تواند باعث ایجاد بیماری و مشکلات متعددی برای استفاده کنندگان آنها شود. استخرهای سرپوشیده و رو باز، هر کدام دارای آلودگی های مختص به خود می باشند. مهمترین آلودگی های تهدید کننده سلامتی در استخر، شامل میکروارگانیسم های بیماری زای موجود در آب و همینطور مواد شیمیایی تولید شده می باشد.

    انواع آلودگی آب استخرهای شنا

    الف)آلودگی های فیزیكی

    شایع ترین آلودگی آب استخر مواد نامحلول و كلوییدی است كه توسط شناگران و از فضای اطراف وارد آب استخر می شود و موجب كدورت آب می گردد و غذای میكروارگانیزم را تامین می كند. اولین مشخصه آب استخر پاك و عاری از آلودگی میكروبی و زلال بودن و شفافیت كامل آن است. بعبارت دیگر، آلودگی آب استخر نسبت مستقیم با كدورت آن دارد.
    آلودگی های فیزیكی را می توان با فاكتورهای زیر رفع نمود:

    1. طراحی هیدرولیك
    2. انتخاب فیلترشنی مناسب
    3. تعیین دبی صحیح گردشی آب
    4. انعقاد مواد كلوییدی بطوریكه توسط فیلتر جمع آوری شود.
    5. استخر و تعیین تعداد و محل ورود و خروج آب برای جلوگیری از سكون آب

    آلودگی های فیزیكی آب استخر

    ب)آلودگی های شیمیایی

    كلر با مواد آلی بدن مانند عرق، ادرار، چربی پوست و مو و همچنین مواد بهداشتی از قبیل عطر، كرم پودر و سایر مواد آرایشی بانوان ایجاد مواد كلرآمینه می نماید. این مواد موجب بوی ناخوشایند كلر در محوطه استخر و ایجاد حساسیت و خارش پوست و قرمز شدن چشم ها می شوند. علاوه بر این تركیبات كلر موجب تشكیل تری هالومتان ها می شود كه سرطانزایی آن ها به اثبات رسیده است.

     

    ج)آلودگی های میكروبیولوژی

    استخرهای خصوصی و عمومی محل مناسبی برای رشد میكروارگانیزم های بیماری زا می باشند كه توسط بعضی شناگران به آب منتقل شده و در داخل آب بصورت شناور و یا در بیوفیلم ها رشد و تكثیر می نمایند.
    این عوامل بیماری زا را بصورت باكتری، ویروس، قارچ و كرم انگل می توان در اكثر استخرهایی كه بصورت علمی و بهداشتی تصفیه و گندزدایی نمی شوند مشاهده نمود.

    برای تصفیه آب استخر و همینطور نگهداری آن، از روش ها و سیستم های مختلفی از جمله فیلتراسیون، ضدعفونی، اکسیداسیون، تخلیه آب در زمان های مشخص و کلرزنی در حد اشباع (شوک) استفاده می شود.

    رفع آلودگی میکروبیولوژی استخر

     

    راهکارهایی جهت از بین بردن آلودگی استخر

    برای رفع مشکلات فوق از جمله ضدعفونی کردن و تصفیه آب تمامی استخر نیاز به یک تصفیه خانه مجهز به تجهیزاتی از قبیل:

    سختی گیر آب

    سختی گیر از مهمات تجهیزات استخر به حساب می آید. بواسطه سختی گیر طول عمر و بازده دیگر تجهیزات موجود در استخر در گذر زمان افزایش می یابد. گاهی آب به دلیل سختی زیاد قابل استفاده در صنایع و مصارف عمومی نمی باشد و ملزم به گرفتن این سختی بواسطه یک فرایند می باشد.

    این سختی به علت بالا بودن املاح کلسیم و منیزیم از میزان استاندارد آن است. سختی های موجود در آب در دو نوع دائم و موقت هستند. شما می توانید پس از سفارش محصول خود به صنایع دما بخار مشهد آن را در اقصی نقاط ایران از جمله استان ها و شهرها تحویل بگیرید.

     

    کاربرد سختی گیر در استخر

    دلیل اصلی وجود این مرحله در صنایع این است که هنگام بالا و پایین شدن دمای آب در خطوط و تجهیزات باعث می شود املاح موجود در آب در دیواره های دیگ، مبدل های حرارتی، کندانسورها ، چیلر و کویل ها و … رسوب کنند و موجب کاهش میزان تبادل حرارت شود.

    همچنین انحلال مواد پاک کننده و صابونی در آب های سخت به سادگی انجام نمی شود و باعث کاهش راندمان و بازده فرآیند شست و شو می شوند. در استفاده از سختی گیر آب استخر توصیه می شود که آب قبل از ورود به آب استخر از فیلتر شنی گذرانده شود. این باعث می شود در این مرحله  مواد معلق موجود در آب جدا شوند. شرکت صنایع دما بخار مشهد نماینده فروش و تولیدکننده سختی گیر آب و دیگر تجهیزات استخر در مشهد و شهرستان ها می باشد.

    کاربرد سختی گیر در استخر تاسیسات استخر شنا

    استخرهای شنا بنا به کاربرد و محل استفاده آن ها متفاوت است اما در اکثر استخرها برای سیستم تاسیسات آن از موتورخانه استفاده می کنند. استخرها اگر به صورت سرپوشیده و یا سرباز باشند نحوه استقرار و تجهیز موتورخانه آن ها متفاوت است.

    در استخرهای سرباز نیاز به سرمایش و گرمایش محیط نمی باشد و تنها تصفیه و گرمایش آب نیازمند سیستم های تاسیساتی است. این در حالی است که در استخرهای سرپوشیده و در پارک های آبی سرپوشیده سیستم های سرمایش و گرمایش مناسب باید برای استخر انتخاب گردد و در موتورخانه استخر قرار گیرد.

     

    مبدل حرارتی

    از مبدل حرارتی جهت گرم کردن آب استخر استفاده می شود کسانی که تمایل به داشتن آب گرم و دلپذیر دارند می توانند از آن استفاده کنند.

    مبدل گرمایی

     

    برای محاسبه و تعیین اندازه مبدل حرارتی استخر و جکوزی روش های متعددی وجود دارد، مبدل حرارتی برای استخر باید بتواند در زمان راه اندازی، آب استخر را به درجه حرارت مناسب رسانده و همچنین در حین کار استخر افت های حرارتی را جبران کند. بر این اساس برای جلوگیری از اتلاف حرارتی از سه سری مبدل استفاده می شود:

    • سری اول برای پیش گرمایش آب استخر
    • سری دوم برای جبران اتلافات حرارتی
    • سری سوم برای تامین آب گرم مورد نیاز جکوزی

    مبدل دارای دو ورودی و دو خروجی است. آب گرم شده بویلر از یک سمت وارد کویل شده و از سمت دیگر آب استخر وارد پوسته مبدل می گردد، پس از تبادل حرارتی دمایش بالا رفته و آب بویلر کمی خنک می شود.

    معمولا آب بویلر با دمای 70 درجه سانتی گراد وارد و با  60 درجه سانتی گراد خارج می گردد و آب استخر نیز با حرارت 26.7 درجه سانتی گراد وارد مبدل شده. برای جلوگیری از افزایش درجه حرارت آب خروجی از مبدل ها، از ترموستات و اکوستات استفاده می شود اما دقیق ترین روش برای کار با مبدل ها، شیر سه راه موتوری می باشد.

     

    دو نوع رایج مبدل های حرارتی مورد استفاده در استخرها به شرح زیر است:

    1. مبدل های صفحه ای
    2. مبدل های پوسته لوله ای

    انتخاب و نصب پمپ

    برای انتخاب پمپ از نمودارهای شرکت های پمپ سازی استفاده می شود که در آن به دو پارامتر دبی و هد پمپ نیاز است و از روی این دو پارامتر، ظرفیت و مدل پمپ مورد نظر را انتخاب می کنیم.

     نصب پمپ

    در نصب پمپ باید دقت کرد طوریکه محفظه پمپ در زیر سطح تراز آب استخر قرار گرفته باشد (فشار مثبت) و پروانه آن کاملا در آب غوطه ور شود. همچنین محل استقرار پمپ حتی الامکان نزدیک استخر بوده و در قسمت مکش آن به غیر از صافی اصلی پمپ دستگاه موگیر نیز نصب شود تا الیاف پارچه و مو در فرآیند پمپاژ اختلال ایجاد نکنند.
    امروزه طراحی اصولی تاسیسات استخر، تاسیسات جکوزی و تاسیسات سونا از اهمیت بالایی برخوردار است. طراحی استخرها در گذر زمان دستخوش تغییر شده. این طراحی با توجه تنوع کاربری استخرها در دنیای امروز می‌تواند شرایط متفاوتی داشته باشد.
    مهندسین تاسیسات با در نظر داشتن این شرایط می‌توانند از تجهیزات گوناگونی استفاده کنند. تطبیق تجهیزات به‌ کار گرفته‌ شده با مقتضیات جریان و فیلتراسیون تاسیسات استخر، تاسیسات جکوزی و تاسیسات سونا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
    لذا سازندگان استخر، جکوزی و سونا باید به‌ خوبی با تجهیزات استخر، شیمی آب، سیستم پمپاژ، سیستم الکتریکی، سیستم فیلتراسیون و… آشنا باشند.

    موگیر استخر:

    برای کارکرد مناسب پمپ ها، باید قبل از ورود آب به پمپ یک دستگاه موگیر نصب شود.

    کاربرد موگیر استخر:

    در استخرها آشغال هایی همانند نخ, مو، دستمال، پارچه و سایر مواد خارجی معلق توسط شناگران به آب وارد می شود که با قرار دادن موگیر می توان از رشته های بلند مو و پارچه را پیش از ورود به پوسته پمپ از آب جدا نمود.

    اصول کارکرد موگیر استخر:

    موگیر تشکیل شده از یک غربال سبدی قابل برداشت و نظافت به گونه ای نصب شده است که آب از داخل آن عبور می کند. در دو طرف موگیر باید شیر فلکه نصب نمود تا در زمان نظافت آن مانع جریان آب به داخل موگیر شود. پوسته موگیر دارای یک دریچه پیچ و مهره ای بوده تا بتوان در زمان نظافت سبد را درآورده و تمیزکاری کرد.

    ظرفیت موگیر استخر:

    برای تعیین موگیر پس از انتخاب فیلترشنی و تعیین دبی پمپ در فرآیند سیرکولاسیون به کاتولوگ مراجعه کرده و بر اساس دبی پمپ مدل موگیر را انتخاب می کنیم. ظرفیت موگیر از 66 گالن تا 969 گالن می باشد.

     

    منبع کویل‌دار در تاسیسات استخر

    منبع کویل‌دار از جمله تجهیزاتی است که در سیستم گرمایشی در تاسیسات استخر، تاسیسات جکوزی و تاسیسات سونا به‌ کار می‌رود. استفاده از یک منبع کویل‌دار متداول‌ترین روش به‌ منظور تولید آب‌ گرم بهداشتی و ذخیره‌ی آن است.

    منبع کویل‌دار نسبت به سایر دستگاه‌ های تولیدکننده‌ آب گرم بهداشتی این مزیت را دارا است که تنها یک بدنه در آن تعبیه شده است؛ بنابراین در صورت بروز هرگونه خرابی یا مشکلاتی نظیر رسوب‌گرفتگی یا ترکیدگی به‌آسانی قابل تعمیر است.

    همچین از آن‌جا که کویل به‌ عنوان عامل اصلی انتقال حرارت در خود منبع قرار دارد، افت حرارتی نسبت به دیگر تجهیزات تولیدکننده‌ آب گرم اندک است و از این حیث به‌ کارگیری آن در تاسیسات استخر، تاسیسات جکوزی و تاسیسات سونا می‌تواند موثر باشد.

     

    فیلتر شنی در تاسیسات استخر

    فیلتر شنی از دیگر اجزای مهم در تاسیسات استخر، تاسیسات جکوزی و تاسیسات سونا است. از فیلتر شنی برای جدا کردن انواع آلودگی‌ها از آب استفاده می‌شود. مخازنی از جنس بتن، فلز یا فایبرگلاس به فیلترهای شنی متصل است. این مخازن از اجزای اصلی فیلتر شنی به‌ شمار می‌روند.

    در این مخازن نوعی شن مخصوص مربعی‌ شکل وجود دارد که می‌تواند در زدودن آلودگی از آب نقش موثری داشته باشد. در صورت استفاده از فیلتر شنی، نیروی جاذبه‌ی آب آن را به پایین هدایت کرده و هم‌زمان دانه‌های شن آب را از آلودگی تصفیه می‌کنند. آب تصفیه‌شده به‌وسیله‌ی فیلتر شنی پس از جمع شدن در کف مخزن، به‌وسیله‌ی لوله‌ی خروجی تعبیه‌ شده در سیستم فیلتر شنی از مخزن خارج می‌شود.

    فیلترشنی استخر

    سیستم های گندزدایی که می تواند از پکیج تزریق کلر و یا دستگاه uv باشد. یکی از مهمترین عناصر که میزان دمای آب استخر و جکوزی و همچنین تنظیم ph آب میزان کلر باقیمانده در درون آب می‌باشد که از نکات بسیار اساسی و ضروری است که اپراتور ملزم به رعایت دقیق آن می باشد.

    فیلتر شنی

     

    دیگ بخار دیگ روغن داغ محصولات جانبی تجهیزات استخر آرشیو فنی
    1. 1
    2. 2
    دسته‌ بندی‌ ها :
    آلودگی آب استخر

    آلودگی آب استخر

    آلودگی های میکروبی ناشی از بدن شناگران و یا سایر عوامل محیط خارجی، مهمترین نگرانی موجود در بحث تصفیه آب استخر است. بیماری های معمولی که توسط این آلودگی ها در انسان ایجاد می شوند، عبارتند از عفونت های گوشی، خارش و تحریک پوست، انواع مختلف باکتری و ویروس… علت […]

    نقد و بررسی‌ها

    هنوز نقد و بررسی‌ای وجود ندارد

    دیدگاهتان را بنویسید

    آخرین مقالات

    مقالات بیشتر

      راه های ارتباطی

      کارخانه

      مشهد - شهرک صنعتی ماشین سازی و فن آوری های برتر

      شماره تلفن

      05138472536

      شماره تماس

      09388037440

      آدرس ایمیل

      ma.boiler@gmail.com

      تمام حقوق مادی و معنوی این پرتال بویلر و دیگ بخار متعلق به گروه دما بخار مشهد می باشد و مطالب ارائه شده شامل قوانین مالكیت رایانه ای می باشند.